Egipt: Forţele de ordine din Cairo au folosit din nou gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Data publicării:
cairo

La Cairo, zeci de mii de susţinători ai fostului preşedinte Mohamed Morsi au ieşit din nou să ceară revenirea acestuia la putere. Vineri seară, poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, care ar fi încercat să atace o clădire a unui grup de presă. Incidentele au avut loc departe de cele două pieţe în care s-au adunat cei mai mulţi susţinători ai lui Mohamed Morsi.

Incidentele au avut loc departe de cele două pieţe pe care susţinătorii lui Morsi le ocupă de o lună. Susţinătorii fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi au lansat un apel la manifestaţii în faţa cartierului general al armatei şi poliţiei, un gest de sfidare a Guvernului interimar, relatează AFP.

"Alianţa împotriva loviturii de stat solicită organizarea de manifestaţii în faţa cartierului general al Gărzii Republicane", scena confruntărilor soldate cu 57 de morţi pe 8 iulie.

Protestele au loc la două zile după ce armata a avertizat că va interveni în cazul apariţiei de violenţe, somându-i pe suporterii lui Morsi să renunţe la taberele de protest instalate în capitală.

Susţinătorii fostului preşedinte sunt însă hotărâţi să nu renunţe la proteste. Ei au ridicat baricade din saci de nisip pentru a îşi fortifica poziţiile în eventualitatea unor noi confruntări. 250 de persoane au fost ucise în ultima lună în cursul ciocnirilor dintre susţinătorii preşedintelui cu opozanţii acestuia sau cu armata.

Mohamed Morsi a fost îndepărat de la putere pe 3 iulie, în urma unei revolte populare susţinute de armată. De atunci, el a fost reţinut într-un loc secret, sub controlul militarilor, iar săptămâna trecută a fost plasat oficial în detenţie pentru 15 zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri