Egipt. Ultimatumul dat de armată este pe punctul de a expira

Data publicării:
cairo-1

Preşedintele Mohammed Morsi insistă că tot ce a făcut în primul său an la putere a făcut în acord cu dorinţele poporului egiptean. El a cerut mai mult timp pentru a răspunde cererilor venite din partea opoziţiei şi a făcut la apel la toţi cetăţenii să respecte armata.

Dar discursul preşedintelui nu a făcut altceva decât să inflameze spiritele. Opoziţia susţine că liderul de la Cairo a declarat de fapt un război civil, pentru că nu respectă dorinţele poporului şi nu renunţă la putere. Părerea este împărţită şi de protestatarii din Alexandria.

În piaţa Tahrir din Cairo, un spectacol de lasere a luminat clădirile cu mesaje antiguvernamentale. Ca să arate că la proteste sunt incluşi toţi egiptenii, crucea creştină a fost arătată lângă Semiluna islamică.

Franţa s-a alăturat ţărilor care au făcut apel la calm în Egipt şi a cerut politicienilor de la Cairo să ţină cont că printre demonstranţi sunt şi unii care l-au votat pe Mohamed Morsi.

Mohammed Morsi este acuzat de egipteni că a urmat doar agenda politică a Frăţiei Musulmane, organizaţia islamistă care îl susţine, prin creşterea rolului legii islamice. Nemulţumirea oamenilor a fost accentuată şi de starea precară a economiei egiptene, care a dus la o scădere a nivelului de trai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri