Egiptul, în pragul războiului civil. Cel puţin 50 de oameni au murit la Cairo în 24 de ore

Data publicării:
egipt-2

Preşedintele interimar al Egiptului a ordonat deschiderea unei anchete după ce zeci de oameni au murit în faţa sediului Gărzii Republicane, în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor lui Mohamed Morsi.

Cred că armata încearcă fie să forţeze declanşarea unui val de violenţe şi să ne facă să reacţionăm, fie să plecăm din stradă, să abandonăm totul. Cauza noastră e dreaptă, e vorba de o lovitură de stat militară pe care o vom înfrânge, chiar dacă asta ne va costa viaţa”, spune Gehad El-Hadda, purtătorul de cuvânt al Frăţiei Musulmane.

În ciuda acuzaţiilor aduse armatei de mişcarea Frăţia Musulmană, mai mulţi membri ai organizaţiei au fost surprinşi în momentul în care trăgeau în militari.

Lucrurile sunt incerte şi în privinţa organizării politice a Egiptului. După refuzul lui Mohamed El Baradei de a prelua funcţia de premier, un economist va fi numit, cel mai probabil, în fruntea guvernului de la Cairo. Este vorba despre un tehnocrat care a condus în trecut mai multe instituţii economice. Mohamed El Baradei ar urma să fie desemnat vicepreşedintele ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri