Egiptul revine la normalitate. Violenţele au încetat

Data publicării:
egipt silence

Restricţii au fost impuse în Cairo săptămâna trecută, după ce poliţia a intervenit în forţă împotriva taberelor făcute de susţinătorii Frăţiei Musulmane în mai multe districte ale oraşului. Civilii nu aveau voie să iasă pe străzile capitalei egiptene între orele 19 şi 6 dimineaţa. Dar acum, pentru că probabilitatea apariţiei de ciocniri violente a scăzut, autorităţile vor da stingerea cu două ore mai târziu.

Turcia rămâne în continuare un aliat al Frăţiei Musulmane, organizaţia islamistă care a condus Egiptul până luna trecută şi care acum este ameninţată cu desfiinţarea. Mii de oameni au ieşit pe stăzile capitalei turce Ankara ca să-şi arate susţinerea pentru fostul preşedinte egiptean Mohammed Morsi.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan a provocat săptămâna aceasta un scandal pe scena internaţională după ce a acuzat Israelul de implicare în răsturnarea de la putere a lui Mohammed Morsi.

Liderul de la Ankara este în fruntea unui guvern islamist moderat care conduce Turcia de mai bine de 10 ani. Mohammed Morsi a fost înlăturat de la putere pe 3 iulie în urma unor mişcări populare de amploare, susţinute de armată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri