El Chapo, transferat în secret la o altă închisoare

Data publicării:
el chapo arestat

Autorităţile americane doresc extrădarea lui El Chapo în Statele Unite, unde este acuzat de complicitate la crimă, trafic de droguri şi spălare de bani în Chicago, Miami şi New York.

Joaquin „El Chapo" Guzman a fost prins din nou în ianuarie, după ce evadase dintr-o închisoare de maximă securitate vara trecută, printr-un tunel săpat direct sub celulă.

El Chapo, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat într-un hotel din Los Mochis, o localitate situată în apropierea graniței statului Sinaloa, din nord-vestul țării, regiunea sa natală.

A fost prins grație unei operațiuni a pușcașilor marini mexicani, care informaseră anterior că au ucis cinci suspecți într-un schimb de focuri, vineri, în același oraș. Șase persoane au fost arestate în urma acestui schimb de focuri. Potrivit unor surse, la prinderea lui El Chapo ar fi participat și agenți americani.

Imediat după arestare, forțele de ordine i-au pus un prosop pe cap lui Guzman și l-au dus cu un SUV către aeroport, ceea ce a dat naștere speculațiilor că va fi extrădat în SUA.

Joaquin „El Chapo” Guzman evadase în iulie 2015 din închisoarea de maximă securitate Altiplano, din apropierea capitalei, parcurgând un tunel de 1,5 kilometri cu ajutorul unei motociclete fixate pe șine. Tunelul pornea din zona dușului din celula sa – singura zonă care nu era supravegheată video – și avea ieșirea într-o casă aflată în construcție. Tunelul – cu o înălțime de 1,7 metri și lățime de 75 de centimetri - era săpat la zece metri sub pământ, iar Guzman s-a folosit de o scară ca să coboare. Tunelul era echipat cu lumină artificială, sistem de ventilație și era făcut din materiale de construcție de calitate.

Nu a fost prima oară când Guzman a evadat din închisoare. O mai făcuse și în 2001, fiind prins apoi în 2014.

Viața sa pare cu adevărat desprinsă din filme. Joaquin Guzman era un simplu țăran care cultiva marijuana înainte să devină unul dintre oamenii cei mai bogați și apoi cei mai căutați ai planetei.

S-a specializat în tuneluri secrete și a construit astfel de pasaje din ce în ce mai sofisticate pentru a transporta droguri în Statele Unite sau pentru a scăpa de poliție. Pe proprietatea sa din Culiacan s-a ascuns la un moment dat sub o cadă mobilă și a scăpat de arestare.

Citiți și:
Sean Penn vorbește despre interviul cu baronul drogurilor din Mexic
VIDEO Imagini de la capturarea lui El Chapo
Sean Penn este în vizorul autorităților mexicane după interviul cu „baronul drogurilor”
Povestea lui „El Chapo”, maestrul evadărilor
El Chapo, baronul drogurilor din Mexic, interviu exclusiv cu actorul Sean Penn

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri