Elon Musk dă vina pe „neomarxiști” pentru decizia fiicei sale transsexuale de a rupe legăturile cu el

Data actualizării: Data publicării:
elon musk tesla
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX. Foto: Profimedia Images

Multimiliardarul Elon Musk a declarat într-un interviu pentru Financial Times că decizia fiului său devenit fată să se distanțeze de el a fost provocată de „neomarxiștii” de la instituțiile de învățământ.

CEO-ul Tesla nu pare să creadă că el a avut un rol în alienarea fiicei sale transsexuale în vârstă de 18 ani, care a primit în instanță acordul de a-și schimba numele și de a rupe legăturile cu tatăl controversat „în orice fel sau formă posibilă”.

Musk nu a precizat ce instituții au influențat-o pe fiica sa, însă a spus că „este comunism absolut și un sentiment general că dacă ești bogat, ești rău”.

Justine Wilson, prima soție a lui Musk și mamă a lui Vivian Jenna Wilson, a caracterizat șeful Tesla ca fiind un bărbat dificil, patriarhal și care exercită mult control într-o relație, transmite publicația americană East Bay Times.

Musk, care și-a realimentat efortul de a cumpăra Twitter, a fost criticat pentru viziunea sa asupra folosirii pronumelor de gen în iulie 2020, când a scris pe rețeaua socială că „pronumele sunt nasoale”. Partenera lui de la acea vreme, cântăreața Grimes, a fost scandalizată, spunând „Nu pot susține ura. Te rog încetează. Știu că asta nu e inima ta”. Grimes i-a spus acestuia și să nu-și mai folosească telefonul: „Te iubesc dar te rog închide-ți telefonul”.

La câteva luni după, Musk a fost criticat din nou pentru distribuirea unei meme, care a fost ulterior ștearsă, ce părea să batjocorească persoane care își pun pronumele în descrierile online. Ca răspuns la criticile la acel mesaj pe Twitter, Musk a scris: „Sprijin în totalitate trans, însă toate pronumele acestea sunt un coșmar estetic”.

În vreme ce Musk a arătat către ratingul de 100% al Tesla obținut de la Campania privind Drepturile Omului ca fiind „Cel mai bun loc de muncă pentru egalitatea LGBTQ+”, el a mai spus pe Twitter că l-ar susține pe guvernatorul de Florida Ron DeSantis în alegerile prezidențiale din 2024. DeSantis a promovat recent și a semnat legislația cunoscută de critici ca fiind legea „Nu spune gay”, limitând discuțiile despre homosexualittate și problemele trans în școlile publice ale statului.

În iunie, un judecător de la Curtea Superioară din Los Angeles a aprobat două cereri ale fiicei lui Musk să fie recunoscută oficial ca fiind femeie și să-și schimbe numele de familie al tatălui. Judecătorul a semnat documentele care spun că un nou certificat de naștere va fi emis pentru tânără, reflectând schimbarea de nume și gen.

Fiica lui Musk este unul dintre cei cinci copii pe care îi are cu Justine Wilson, o scriitoare canadiană, în urma căsătoriei de opt ani. Într-un eseu scris de Wilson pentru Marie Claire despre căsnicia lor care s-a încheiat în 2008, ea a spus că Musk a crescut într-o cultură masculină din Africa de Sud.

„Dorința de a concura și a domina care l-a făcut atât de plin de succes în afaceri nu s-a oprit ca prin magie când venea acasă”, scria Wilson. „Aceasta și dezechilibrul economic vast dintre noi a însemnat că în lunile care au urmat căsătoriei, o anumită dinamică a început să se impună”.

„Judecata lui Elon o anula pe a mea și făcea remarci constant despre modurile în care era nemulțumit de mine. «Sunt soția ta», i-am spus în mod repetat, «nu angajatul tău». «Dacă erai angajatul meu», spunea el la fel de des, «te-aș concedia»”.

Musk este, de asemenea, tatăl fiului X AE A-XII, în vârstă de 2 ani, și al fiicei Exa, în vârstă de 10 luni, cu Grimes.

„Am relații foarte bune cu toți ceilalți”, a spus Musk despre copiii săi. „Nu-i pot avea pe toți”.

Musk a spus că relația cu fiica sa „s-ar putea schimba” în viitor.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri