Elon Musk în centrul unui nou scandal. Dat în judecată de un fost angajat, pe care l-a acuzat că ar plănui un atac armat la fabrica Tesla din Nevada

Data publicării:
musk

Elon Musk a dezvăluit în urmă cu o lună faptul că un angajat Tesla, concediat între timp, a oferit informații confidențiale din interiorul companiei unor jurnaliști. În plus, a susținut CEO-ul companiei producătoare de mașini electrice, respectivul angajat a fost concediat. Musk a apus și că bărbatul a atacat sistemele computerizate ale companiei pe care o conduce.

Martin Tripp a fost dat în judecată de Tesla. Acuzat de sabotaj, Tripp a deschis la rândul lui un proces împotriva Tesla, dar și a CEO-ului Elon Musk, susținând că a fost defăimat. Asta pentru că în presă au apărut informații că Tripp și-ar fi amenințat fostul angajator cu un atac armat.

Tripp, fost tehnician al fabricii Tesla din Nevada (n.r. Gigafactory - unde sunt produse bateriile montate pe mașinile electrice), a fost dat în judecată în data de 20 iunie. Se întâmpla la numai câteva zile după ce Musk a trimis un email spre toată compania în care dezvăluia că un angajat a fost concediat sub acuzația de sabotaj.

În procesul deschis de Tesla, Tripp este acuzat de furt, hacking și oferirea unor informații eronate în media din SUA despre bateriile produse de Gigafactory (n.r. - faptul că Tesla ar monta pe mașini baterii înțepate).

Tripp a respins acuzațiile de sabotaj, dar a recunoscut că a oferit informații confidențiale unui reporter Business Insider, fiind îngrijorat de siguranța clienților Tesla și de impactul asupra mediului.

După ce Tripp s-a descris ca „avertizor de integritate” (n.r. whistleblower), Musk a reacționat print-un email trimis către The Guardian. În acest mail CEO-ul Tesla a spus că, în seara zilei de 20 iunie, Gigafactory a primit un telefon „prin care erau avertizați că se va întoarce (n.r. Tripp) și va împușca oameni”.

The Guardian nu a publicat acuzația, însă a făcut-o CNBC, care a citat un purtător de cuvânt Tesla, care a dezvăluit că cel care a sunat a fost „un prieten de-al domnului Tripp”. Departamentul local al șerifului a anunțat a doua zi „că nu este vorba despre o amenințare credibilă”.

Este pentru a doua oară în ultima lună când Elon Musk ține prima pagină a publicațiilor cu acuzații de natură calomnioasă. La începutul lunii, Musk l-a descris într-o postare pe Twitter ca „pedofil” pe unul dintre scafandrii care a participat la salvarea copiilor blocați în peștera din Thailanda. După ce bărbatul a amenințat că îl dă în judecată pe Musk, miliardarul și-a cerut scuze. Totul a pornit de la submarinul contruit de CEO-ul Tesla pentru salvarea copiilor, despre care scafandrul a spus că ar fi fost inutil și o strategie de marketing. În plus, i-a transmis lui Elon Musk „să și-l bage unde doare”.

În procesul deschis ieri de Martin Tripp, acesta respinge toate acuzațiile formulate de Tesla împotriva lui. În plus, neagă faptul că un prieten de-ai lui ar fi sunat la sediul Gigafactory din Nevada. Și acuzațiile potrivit cărora ar fi primit mită de la jurnalista Linette Lopez, de la Business Insider, în schimbul informațiilor ar fi false, spune acuzatul.

Tripp cere daune de cel puțin 1 milion de dolari pentru defăimare, invadarea vieții private și stres emoțional.

Contactați de cei de la The Guardian, reprezentanții Tesla au refuzat să comenteze.

Procesul intentat de Tripp vine într-un moment delicat pentru Tesla, companie care se află momentan sub presiunea de a demonstra că poate produce mașini electrice în masă și trece pe profit. Azi compania va anunța rezultatele pe trimestrul doi din 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri