Emil Hurezeanu: Climatul de intoxicare al mediului politic ţine România pe loc

Data publicării:
emil hurezeanu - 050052014

El a este de părere că cei doi au dus România într-o zonă foarte periculoasă creând imaginea că renunţă foarte uşor la problemele diplomatice, lucru care dăunează imaginii internaţionale a ţării. 

Pun declaraţia lui Ponta în legatură cu aceasta declaraţie a lui Băsescu, prin care voia să îi trimită la nudişti pe canditaţii prezidenţiali. Nu s-a întâmplat nimic în ce priveşte respectarea sau nerespectarea riguroasă, încălcarea riguroasă a pactului de stabilitate între timp. De ce l-am denunţa azi? Cred că denunţul pactului vine din intenţia lui Ponta de a fugi înainte, cum se spune, creând o situaţie de emoţie nouă care să o depăşească pe cea posibil creată de afirmaţia lui Băsescu excesivă, deloc oportună. Ponta a sesizat pericolul probabil. (...) Ei sunt înalţi reprezentaní ai poporului român care ocupă cu mai multă sau mai puţină demnitate poporul român. Când vorbim de un pact de stabilitate a Guvernului, răspunderea lor este cu faţa spre naţiune. Nu cred că domnul Băsescu a vrut să păcălească naţiunea. Amândoi au dus România pe o zonă foarte periculoasă, politică şi publică. România care renunţă uşor la probleme diplomatice, prin ceea ce a fost acceptat de majoritatea cancelariilor europene, al loviturii de stat. România era într-o percepţie internaţuională catastrofală. De toiag a avut parte şi domnul Băsescu. Multă lume şi-a dat seama că lucururile sunt mai complicate”, a explicat Hurezeanu. 

El a explicat că, în politică, s-a făcut, de fapt, întotdeauna altceva decât s-a promis, pe fondul „grijii aparenţelor. 

„A fost încălcat acest pact în măsura în care nu a fost încălcat, mereu a fost luat în deriziune, de fapt, a fost un act de stabilitate în politica românească. O idee poate să schimbe lumea. Acest climat de intoxicare a mediului politic blochează şi ţine România pe loc”, a adăugat Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri