Emil Hurezeanu: „Nu știe băiatul cu bărbie dublă și cu capul rotund de la Phenian ce urmează?”

Data publicării:
hurezeanu la digiwolrd-1

„E ciudat ce se întâmplă. Ai spune că acești coreeni, nemâncați și oprimați de tot felul de aventurieri maoiști, se joacă. Poate fi periculos, pentru că evaluări greșite și accidente, chiar într-un moment de joc la cacealma, pot să declanșeze un conflict.

Nu mai suntem imediat după începutul Războiului Rece, când aveam două mari puteri cu arme atomice. Au mai intrat și alții în clubul acesta. S-au format două cluburi: clubul celor care au voie să aibă arme atomice și clubul celor care au arme atomice, dar nu au voie să le declare. Avem și o varietate nouă: clubul celor care nu au voie să aibă arme atomice, nu recunosc că au și care devin adversarii tuturor celorlalți. Este cazul Iranului și al Coreei de Nord, a declarat Emil Hurezeanu la „Jurnalul de seară”.

Jurnalistul este de părere că am asistat la una dintre cele mai lungi perioade de pace din istoria omenirii nu pentru că s-a crezut în pace, ci datorită armelor nucleare.

„Ce înseamnă arma nucleară? O arunc în direcția ta, după care vine replica distrugătoare și te fac praf. Aruncă Coreea de Nord o rachetă cu încărcătură nucleară în direcția Americii? Nu știe băiatul cu bărbie dublă și cu capul rotund de la Phenian ce urmează? Nu știu prietenii lui din Rusia și din China care îi atrag atenția, "Potolește-te, măi băiatule, că ai crescut, nu mai ești la liceu în Elveția, când mai trăgeai pe nas și făceai glume cu nemțoaicele!"? Kim Jong-un este în fruntea unei țări, foarte ciudate, care ar putea fi rasă de pe fața pământului”, a mai afirmat Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri