Emil Hurezeanu: Papa înnoiește gândirea catolică prin „declarația epocală” referitoare la homosexuali

Data publicării:
emil hurezeanu-2

Suveranul Pontif le-a spus jurnaliștilor aflați în avionul cu care se întorcea din Brazilia că nu el trebuie să îi judece pe homosexuali, dar a condamnat lobby-ul gay.

„Problema nu este de a avea această tendinţă, ci de a face lobby. Aceasta este problema cea mai gravă, în opinia mea. Dacă o persoană este gay şi îl caută pe Domnul cu bunăvoinţă, cine sunt eu ca să judec?", a spus Papa Francisc.

„E un papă sud-american, vine în țara cea mai febrilă a Americii de Sud, într-unul din punctele erogene ale lumii – plaja Copacabana. Papa face însă doctrină și înnoiește gândirea catolică nu în fața celor trei milioane de băieți și fete, ci în avion, când face o declarație epocală”, a spus Emil Hurezeanu.

Jurnalistul a adăugat că printr-un „ exercițiu de modestie, de franchețe, de simplitate aproape radicală”, Suveranul Pontif „întrerupe șirul papilor pompoși și al declarațiilor care se aștern fără niciun fel de problemă pe dogme”.

„Papa se gândește la multe lucruri noi și o face descoperind lucruri elementare”, a menționat Emil Hurezeanu.

În opinia sa, declarațiile făcute de Papa Francisc în avion nu vor rămâne fără urmări. „Vom vedea cum evoluează toate aceste schimbări de accent care pe noi ne surprind și care în Biserica Catolică vor avea o urmare”, a conchis Emil Hurezeanu.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri