Emil Hurezeanu: Statele Unite se oferă să intermedieze un armistițiu în Gaza, dar o să le fie greu

Data publicării:
hurezeanu captura digi 24

Obama a spus, astăzi, că se oferă drept intermediar în acest conflict, dar nu se mai spune și asta: Statele Unite refuză să aibă orice fel de negociere cu Hamas, pentru că o consideră o organizație teroristă și americanii nu discută cu organizațiile teroriste”, a spus Emil Hurezeanu, în „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

Deci o să fie greu să vedem un rol de intermediar activ al SUA”, a adăugat acesta.

Emil Hurezeanu a indicat și un alt motiv pentru care negocierile se anunță dificile: „Americanii sunt, apoi, destul de întristați de comportamentul pe care ei îl consideră excesiv, rece, destul de dur al autorităților israeliene, în ultimii ani. A intervenit o răceală între administrația Obama și Israel”.

Aviaţia israeliană a efectuat 210 raiduri în 24 de ore în Fâşia Gaza, dintre care 50 pe timpul nopţii de joi spre vineri. Printre ţintele vizate figurează 81 de instalaţii pentru lansarea rachetelor, tuneluri, posturi de control şi de comandă ale Hamas, precum şi birouri ale unor instituţii guvernamentale ale Hamas.

În cursul aceleiaşi perioade, 194 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către sudul Israelului, dintre care 43 au fost distruse în zbor de sistemul de interceptare a rachetelor Iron Dome.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri