Emiratele Arabe Unite, de partea lui Macron în scandalul caricaturilor: „Trebuie să ascultaţi ceea ce a spus cu adevărat”

Data publicării:
protestarai turci care dau foc unei fotografii cu Macron
Erdogan a chemat la proteste împotriva lui Macron în toată lumea musulmană. În Turcia, musulmanii furioși au dat foc la fotografii cu președintele Franței, în Iran acesta este numit „Satana de la Paris”. Sursa foto: Profimedia Images

Emiratele Arabe Unite i-au luat apărarea preşedintelui francez Emmanuel Macron în controversa care a inflamat lumea musulmană din cauza caricaturilor cu profetul Mahomed, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a respins ideea potrivit căreia Emmanuel Macron ar fi exprimat un mesaj de excludere a musulmanilor.

„Trebuie să ascultaţi ceea ce a spus cu adevărat Macron în discursul său, el nu vrea o ghetoizare a musulmanilor în Occident şi are perfectă dreptate”, a spus el într-un interviu publicat luni de cotidianul german Die Welt.

Musulmanii trebuie să se integreze mai bine şi statul francez este îndreptăţit să caute modalităţi de a realiza acest lucru în timp ce luptă împotriva radicalismului şi a închiderii comunitare, a adăugat şeful diplomaţiei din Emirate.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu pentru Al-Jazeera, difuzat sâmbătă, că înţelege sentimentele musulmanilor, care sunt „şocaţi” de caricaturile cu profetul Mohamed, dar ele nu justifică violenţa, iar radicalismul islamic pe care el încearcă să-l combată este o amenințare pentru toți oamenii, dar mai ales pentru musulmani.

Preşedintele Emmanuel Macron a apărat libertatea de a-l caricaturiza pe profet după decapitarea la 16 octombrie în timpul unui atac islamist a profesorului de istorie Samuel Paty, ucis de un refugiat de origine cecenă pentru că prezentase într-o lecţie despre libertatea de expresie caricaturi cu profetul Mahomed.

În întreaga lume musulmană, credincioşii au reacţionat cu furie în timpul unor proteste la remarcile preşedintelui francez, în timp ce în mai multe ţări a fost lansată o campanie de boicotare a produselor franceze. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri