Emisia postului BBC, întreruptă la Beijing, într-un moment delicat

Data publicării:
china

O petrecere în grădină pe vreme ploioasă este un lucru obişnuit pentru regina Elisabeta a II-a. Mai puţin obişnuit a fost, însă, dialogul dintre suverană şi un ofiţer de poliţie care s-a ocupat de vizita de anul trecut a delegaţiei chineze. Conversaţia a ajuns în presa din întreaga lume.

„- Da, am fost comandant principal, dar nu sunt sigură dacă aţi ştiut, dar a fost un test serios pentru...

- Am ştiut.

- A fost, cred, momentul în care ei (n.red. - oficialii chinezi) au ieşit din Lancaster House şi mi-au spus că vizita este anulată, atunci am simţit...

- Ei au fost foarte nepoliticoşi cu ambasadorul”.

Este vorba de ambasadorul britanic în China, faţă de care oaspeţii asiatici ar fi fost nerespectuoşi. Iar despre vizita tensionată a chinezilor a vorbit şi ministrul britanic de Externe.

Philip Hammond, ministrul britanic de Externe: „A fost stresant pe alocuri pentru ambele părţi, dar a fost o vizită de stat excelentă şi toată lumea este de acord că a avut un succes uriaş”.

Oficialii de la Londra şi Beijing nu au comentat incidentul, care nu a ajuns, totuşi, în presa chineză. Asta fiindcă emisia postului BBC a fost întreruptă la Beijing, chiar în momentul difuzării materialului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri