Empire State Building, într-o lumină nouă. Au fost adăugate 1.200 de LED-uri

Data publicării:
19012013 20empire 20state 20b-44652

Empire State Building a deţinut recordul de cea mai înaltă clădire vreme de 41 de ani, dar începuse să nu mai fie la fel de vizibilă pentru turişti printre rivalele mai noi şi mai moderne. Proprietarul ei a decis că este timpul să îi redea strălucirea de altă dată şi a instalat pe clădire un sistem nou de iluminat.

„În New York orizontul este cel mai vizibil, iar noaptea, luminile sunt o mărturie”, spune Anthony Malkin, proprietarul Empire State Building.

1200 de LED-uri iluminează vârful faimoasei construcţii, iar efectul este cu adevărat spectaculos şi face clădirea să iasă în evidenţă pe cerul nopţii. Tot sistemul este controlat prin calculator şi este posibilă orice combinaţie de culori.

„Chiar deschide noi posibilităţi. Tot timpul le spun oamenilor că dacă pot să-mi descrie în cuvinte ce vor să facă cu luminile, găsim o metodă să le programăm”, susține Jeremy Dan, inginer de sistem.

Mai mult, pe lângă faptul că arată senzaţional, noul sistem de iluminare este şi prietenos cu mediul, iar consumul de electricitate a fost redus cu 73 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri