Erdogan continuă războiul cu primarul ales din Istanbul: Cu o diferență de 13-14.000 de voturi, nu poate pretinde victoria

Data publicării:
erdogan scaun aur getty sultan
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, refuză să accepte înfrângerea partidului său la alegerile locale pentru primăria orașului Istanbul și a cerut renumărarea tuturor voturilor, relatează Financial Times.

erdogan scaun aur getty sultan
Foto: Guliver/Getty Images

„Nu au existat doar niște nereguli. Aproape tot votul a fost plin de nereguli”, a afirmat Erdogan înaintea unei întâlniri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, partidul AK a cerut renumărarea voturilor din mai multe colegii din Istanbul, însă chiar și în urma reluării numărătorii, candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, a rămas câștigător al alegerilor, având în fața contracandidatului său puțin sub 16.000 de voturi, de la 25.000, câte avea înaintea renumărării.

Însă Erdogan a respins proclamarea victoriei lui Imamoglu. „Cu o diferență de 13.000-14.000 voturi, nimeni nu are dreptul de a spune: am câștigat”, a afirmat președintele Turciei.

Mai mult, Erdogan a acuzat ilegalități la vot: „Cetățenii ne cer să le protejăm drepturile, iar noi vedem că au avut loc ilegalități coordonate. Există elemente specifice furtului. A fost ceva furt la urmne”.

Pe de altă parte, Ekrem Imamoglu, candidatul partidului CHP, a cerut Consilului Electoral să îl declare învingător, afirmând că nimeni nu are dreptul să îi conteste victoria.

Între timp, candidatul CHP la alegerile din Ankara, Mansur Yavas, a primit documentul prin care i se atestă victoria în capitala Turciei.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri