Erdogan: Vom da o lecție țărilor europene

Data publicării:
ERDOGAN

Victoria celor care sunt în favoarea modificării Constituției la referendumul de duminică din Turcia va servi drept lecție pentru unele țări europene, a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, la ultimul miting de campanie, din cele patru la care a participat sâmbătă, înaintea votului din 16 aprilie, transmite DPA.

ERDOGAN

„Duminica aceasta este ziua în care poporul nostru va da o lecție acelor țări europene care au fost implicate în tot soiul de ilegalități pentru a ne descuraja în ultimele două luni", a declarat Erdogan, într-o aparentă aluzie la țările care au blocat organizarea de mitinguri de către miniștri turci care făceau campanie în favoarea reformei constituționale care, dacă va fi aprobată prin referendum, îi va conferi președintelui Erdogan prerogative sporite, potrivit Agerpres.

„Mâine (duminică — n.r.) este ziua în care le vom da un răspuns... Vom răspunde și Germaniei, la fel și Austriei, Belgiei și Elveției, dar și Suediei", a insistat Erdogan, acuzând țările europene că cenzurează Turcia.

Campania electorală se încheie sâmbătă, iar primele secții de vot se vor deschide duminică la ora locală 07:00 (04:00 GMT). Pentru a garanta securitatea zilei electorale, autoritățile vor desfășura 380.000 de polițiști și de jandarmi în întreaga țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri