Eroul din Tunisia. Angajatul unui hotel a încercat să îl oprească pe terorist

Data publicării:
tunisia plaja-1

Îl cheamă Mahdi, are 26 de ani şi este cel care a alergat după teroristul care a însângerat vineri staţiunea Sousse. El este unul dintre eroii tunisieni care au încercat să îl înfrunte pe cel care a ucis 38 de turişti.

„L-a urmărit pe terorist când s-a dus spre piscină. Când teroristul s-a întors, el a luat două scrumiere şi a alergat după el, l-a urmărit”, povestește un turist.

Curajul tânărului are o explicaţie paradoxală, dată chiar de el - a avut în minte doar perspectiva sumbră că-şi va pierde locul de muncă în urma atacului terorist.

O teamă îndreptăţită, în condiţiile în care mii de turişti au anulat rezervările în Tunisia. Potrivit oficialilor francezi din domeniul turistic, 80% din pachetele de vacanţă pentru luna iulie pentru Tunisia au fost anulate.

Oficialii tunisieni încearcă să găsească soluţii pentru a atrage turiştii, iar printre măsuri se numără şi acordarea vizei de intrare direct pe aeroport pentru cetăţenii din China, India, Iran şi Iordania. Chiar şi aşa, pierderile sunt imense.

Nu avem date exacte. Este vorba despre cel puţin un miliard de dinari (n.r. - 460 de milioane de euro). Pentru acest an. Este suma minimă, în opinia mea”, spune Selma Elloumi Rekik, ministrul Turismului din Tunisia.

Ministrul Turismului a recunoscut faptul că, în cazul în care industria turistică se prăbuşeşte, întreaga economie a Tunisiei va cădea. Deja multe dintre staţiunile şi plajele din ţară sunt goale, singurii care mai pot fi văzuţi la malul mării fiind localnicii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri