Video Erupție spectaculoasă a unui vulcan din Indonezia. Populația din apropierea craterului a fost evacuată

Data publicării:
7B6CAAAA-3A28-4483-9609-17A6283D9136

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt sâmbătă, expulzând în atmosferă un nor fierbinte până la o altitudine de 7 kilometri, a anunţat Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

Vulcanul Merapi, situat în regiunea indoneziană Yogyakarta, a erupt în jurul orei locale 12:00 (07:00 ora României), ulterior fiind observat un şuvoi de lavă de 1,5 km, conform autorităţilor locale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Locuitorii din comunitatea aflată în apropiere au fost avertizaţi să sisteze orice activităţi în zonele de pericol, pe o rază de trei până la şapte kilometri de crater, potrivit unui comunicat al autorităților, citat de Reuters și Agerpres.

Merapi, cu o altitudine de 2.963 de metri, este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia şi se afla deja sub cel de-al doilea nivel de alertă din ţară.

Un reprezentant al postului local de monitorizare, Yulianto, a declarat că nu au fost evacuaţi locuitori, adăugând însă că în cazul în care lava va continua să se scurgă situaţia s-ar putea schimba. „Dacă acoperirea continuă să crească şi distanţa este mai mare de 7 kilometri, este probabil ca locuitorilor să li se recomande să evacueze”, a spus el.

Situată pe „Cercul de Foc al Pacificului”, Indonezia are mai mulţi vulcani activi decât orice altă ţară, aproape 130.

Merapi a erupt violent în 2010, evenimentul provocând moartea a peste 350 de persoane.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri