Estul Statelor Unite este paralizat de viscol. Peste 2.000 de zboruri au fost anulate

Data publicării:
iarna 2

Din Carolina de Sud până în Massachusetts, zăpada a dat peste cap traficul rutier pe sute de drumuri. Autorităţile le-au cerut şoferilor să iasă pe şosele numai în caz de necesitate, iar accidentele s-au ţinut lanţ.

Traficul aerian a fost şi el afectat de ninsori. Într-o singură zi, două mii de curse au fost anulate şi amânate, aşa că pasagerii au fost nevoiţi să aştepte ore bune în aeroporturile din New York, Boston, Chicago şi Philadelphia. Furtuna de zăpadă a provocat probleme şi în traficul feroviar.

Frontul polar a dus la formarea a 30 de centimetri de zăpadă, iar temperaturile au coborât până la minus 12 grade Celsius.

Zeci de şcoli au fost închise, iar o decizie asemănătoare a fost luată pentru birourile federale din Washington, precum şi pentru Grădina zoologică din capitala Statelor Unite.

Furtuna vine la două săptămâni după valul de frig polar care a adus temperaturi record de până la minus 53 de grade Celsius în jumătatea de est a Americii. Gerul a paralizat atunci traficul rutier şi aerian, iar 15 oameni au murit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri