Europa, față în față cu refugiații. 60 dintre ei au încercat să evadeze dintr-o tabără din Valencia

Data publicării:
Imigranti refugiati in gara general GettyImages septembrie 2015-1

Poliţiştii au folosit gloanţe de cauciuc pentru a opri evadarea refugiaților. Într-o înregistrare apărută în presa internațională se aud ţipete pe fundal, semn că mai mulţi oameni au fost răniţi.

Refugiaţii au atacat doi gardieni şi le-au luat cheile pentru a deschide uşile. S-au suit apoi pe acoperişul uneia dintre clădiri. Oamenii sunt nemulţumiţi că trebuie să aştepte luni de zile pentru a obţine un permis de azilant.

Dacă unii au frustrarea că încă nu-şi pot începe viaţa la care visaseră înainte de a ajunge în Europa, alţii îşi continuă drumul pe un continent ai cărui lideri nu par să aibă soluţii pentru ei.

„Situaţia este foarte tristă. Este frig, lumea este obosită şi nimeni nu vrea să rămână aici, dar nu sunt destul de multe autobuze. Vine o maşină la două ore, iar aici sunt aproximativ 500 de oameni, poate mai mulţi”, se plângea un tânăr.

„Nu vrem altceva decât să facem un duş şi să dormim, dar nu putem, trebuie să stăm aici”, spunea un bărbat.

Odată depăşită această etapă, drumul spre Budapesta devine ceva mai uşor, mai ales că, pentru moment, în capitala Ungariei nimeni nu îi mai împiedică pe refugiaţi să ia trenurile spre Vest. După o săptămână de tensiuni, situaţia din Gara de Est s-a liniştit simţitor.

Dacă în Ungaria nu fuseseră primiţi prea bine, germanii din Munchen i-au întâmpinat pe refugiaţi la gară cu aplauze.

Cel puţin 10.000 de refugiaţi au ajuns în capitala Bavariei, Munchen, numai în ultimele două zile. Autorităţile locale avertizează că locurile din centrele de adăpost se epuizează rapid. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri