Evadarea din infernul ISIS | Calvarul fetelor yazidi, vândute şi violate de jihadişti

Data publicării:
femei

Sarah este o femeie yazidi de 25 de ani, care a fost răpită de jihadişti acum mai bine de un an. Trăia în nord-vestul Irakului. Era căsătorită şi avea doi copii. ISIS i-a omorât bărbatul, i-a răpit băieţii şi i-a trimis în tabere de antrenament. A fost violată şi vândută de mai multe ori. La fel ca alte sute de femei yazidi.

Sarah, femeie yazidi, fugită de la ISIS: „Au început să-şi împartă femeile între ei. Fiecare emir, care are ca misiune să ucidă şi să taie capete, ia câte patru femei. Emirul are dreptul să vândă, să cumpere sau să schimbe femeile cu tovarăşii săi dacă s-a plictisit de ele. Nu se căsătoresc cu ele şi nici nu îşi aleg femei însărcinate, pentru că vor să facă mereu schimb sau să le vândă. Au răpit fete între 9 şi 11 ani. Am văzut un guvernator de 55 de ani care a luat o fată de 9 ani. I-am spus că aşa ceva e interzis de alte religii, inclusiv Islam şi de profetul Mohamed. Mi-a spus că religia îi permite”.

Dacă opuneau rezistenţă, fetele erau drogate. Apoi, abuzate sexual.

Sarah, femeie yazidi, fugită de la ISIS: „Uneori, mi-a dat pastile şi mi-a spus să le iau să mă liniştesc. La început am refuzat, apoi m-a obligat să le iau şi mi-a zis că mă vor ajuta să mă simt mai bine. Am luat câteva şi, în mai puţin de jumătate de oră, nu am putut să mă mai opun. L-am lăsat să-mi facă tot ce vroia. Când s-a dus efectul pastilelor, am început să ţip şi să-mi reproşez că am lăsat un terorist, de altă religie decât a mea, care mi-a omorât poporul, să întreţină relaţii sexuale cu mine”.

Sarah i-a văzut pe jihadişti cum luau droguri şi consumau alcool, lucruri interzise de Islam. Ea spune că luptătorii sinucigaşi au droguri asupra lor când se duc să se arunce în aer. A reuşit să fugă din captivitate după 11 luni, iar acum primeşte tratament psihiatric într-o tabără de refugiaţi.

O altă fată yazidi a fost ţinută captivă chiar de liderul ISIS, Abu Bakar Al Bagdadi.

Zeinat, sclava lui Bagdadi: „Prima dată când a venit, stăteam jos şi plângeam. A venit lângă mine şi lângă stăpânul casei. Când m-am ridicat, s-a uitat la mine şi i-a spus celuilalt: ia-o şi pune-o deoparte”.

Avea doar 15 ani. A fost obligată să fie servitoarea celor trei soţii şi trei copii ai lui Bagdadi.

Zeinat, sclava lui Bagdadi: „Eram încuiate. Într-o noapte, am luat cheia şi am descuiat uşa. Eram şase fete. Am fugit şi am tot fugit. După trei kilometri, am ajuns într-un sat lângă Alepp. O femeie, arăboaică, a zis că ne ajută. Dar l-a chemat pe Abu Bakar Al Bagdadi. (...) Abu Bakar al Bagdadi ne-a spus că ne bate pentru că am fugit. Că ne-a ales să ne convertim la religia lor. Că ne-a ales şi aparţinem Statului Islamic. (Unde te-a lovit?) În faţă”.

Fata yazidi a stat în captivitate alături de ostatica americană Kayla Muller, cu care Al Bagdadi vroia să se căsătorească.

Zeinat, sclava lui Bagdadi: „Kayla s-a întors la noi şi am întrebat-o de ce plânge. Bagdadi îi spusese că se căsătoreşte cu ea. Că va fi soţia lui cu forţa. Că dacă se va opune, o va ucide. Ea îmi povestea tot. Nu îmi ascundea nimic. Mi-a spus că Abu Bakar al Bagdadi a violat-o. (De câte ori?) De patru ori. (Te-a violat şi pe tine?) Nu”.

În cele din urmă, ostatica americană a fost ucisă de oamenii lui Bagdadi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri