Sari la conținut

EXCLUSIV. Explicații pentru succesul electoral al lui Donald Trump

Într-un interviu pentru Digi 24, Mayer a explicat că dacă Donald Trump va fi, până la urmă, alesul republicanilor, restul lumii poate deja să se refere la democrata Hillary Clinton ca la următorul preşedinte american.

Campania prezidențială din SUA a fost marcată, până acum, de ascensiunea omului de afaceri Donald Trump.

Ascensiunea lui Donald Trump este povestea acestei campanii până acum. Trump reprezintă respingerea categorică a stilului actual de politică. Americanii sunt furioşi din cauza unui Washington disfuncţional. Sunt furioşi pentru că simt că au pierdut ceva, că au pierdut clasa mijlocie, că şi-au pierdut poziţia din punct de vedere economic. Trump se adresează acestei furii, deşi, personal, nu cred că soluţiile pe care le propune vor face ceva pentru a rezolva adevăratele probleme”, a declarat Mayer.

Votul comunității hispanice a fost definitoriu pentru alegerea lui Barack Obama. Totuși, republicanii par să ignore această parte a populației americane.

În prima mea carte despre rasă şi politică în America, am spus că Partidul Republican e alb şi devine şi mai alb, în timp ce America este, cu fiecare an, tot mai închisă la culoare. Aceste tendinţe s-au intensificat de când am scris cartea. Aşa se face că Partidul Republican se bazează pe faptul că va primi un procent tot mai mare al votului alb, în timp ce hispanicii, negrii şi asiaticii devin o parte tot mai mare din populaţia americană. Pot republicanii să câştige votul comunităţii latino în 2016? Donald Trump a făcut acest lucru mult mai dificil de obţinut. Dar nu este imposibil”, a explicat scriitorul american.

Astfel, Jeremy Mayer spune că alegerea mai potrivită a republicanilor pentru prezidențiale este în persoana lui Marco Rubio, fiul unui imigrant cubanez.

Alegerea inteligentă pentru Partidul Republican este Marco Rubio, senatorul din Florida, care este fiul unui imigrant cubanez şi care vorbeşte fluent spaniola. Hispanicii speră că vor avea un preşedinte hispanic şi sunt receptivi. Acum, se pune întrebarea dacă va obţine o majoritate a votului popular. Nu cred, din cauza lui Donald Trump şi a altor probleme pe care le au republicanii. Dar nu trebuie să ia o majoritate. Tot ce trebuie să facă este să obţină 30-40% din votul hispanic şi speranţele democraţilor pentru Casa Albă scad considerabil”, a conchis profesorul american.

Jeremy Mayer a explicat că sunt șanse mici ca Dondald Trump să devină nominalizarea Partidului Republican. Mai mult, scriitorul a subliniat că o eventuală nominalizare a lui Trump ar duce la o victorie sigură pentru Hillary Clinton.

Cred că sunt şanse scăzute să devină nominalizarea Partidului Republican. Cred că republicanii se vor trezi şi îşi vor da seama că este un demagog. Nu este, totuşi, imposibil ca, în vara lui 2016, republicanii să îl nominalizeze pe Donald Trump. Dacă vor face asta, politica americană se va sparge în bucăţi. Când spun asta, mă refer la faptul că unii republicani se vor uita în jurul lor şi vor spune „nu putem să o votăm pe Hillary şi nu putem să îl votăm nici pe tipul ăsta, aşa că ne vom găsi un republican independent sau un al treilea partid în politica americană". Consecinţa va fi, probabil, că democraţii vor câştiga alegerile din 2016. Aşadar, dacă Donald Trump este nominalizat, puteţi să începeţi să spuneţi că Hillary Clinton este următorul preşedinte al Statelor Unite”, a spus Mayer.

Mai mult, profesorul american a precizat că dacă Donald Trump ar ajunge la Casa Albă, SUA se va îndrepta către o prăbușire „puternică”.

E vreo şansă să mă înşel? E posibil ca Donald Trump să fie următorul preşedinte al Statelor Unite? Cred că este aproape imposibil şi că este incredibil de nepregătit pentru aşa ceva. Cred că îl face pe Berlusconi al Italiei să pară un geniu al politicii. Donald Trump nu ştie aproape nimic despre felul în care funcţionează Washington-ul. Dacă ar deveni preşedinte, putem spune că Statele Unite se vor îndrepta către o prăbuşire puternică, atât în plan intern, cât şi la nivel internaţional”, a concluzionat Jeremy Mayer. 

Citiți și: 

Barack Obama, ultimul discurs despre starea națiunii

Donald Trump, desemnat „Mincinosul anului”

Donald Trump: Musulmanii să nu mai intre în SUA

Pe aceeași temă