EXCLUSIV. Lider Hamas către Israel: O să sângeraţi într-o zi aşa cum sângerăm noi mereu!

Data publicării:
hamas

Balazs Barabas: Aţi spus chiar dumneavoastră că lansarea de rachete spre teritoriul israelian provoacă cel mult distrugeri minime. Cu toate acestea, de ce mergeţi mai departe cu această strategie? 

Ahmad Yousef: De fapt, ce facem noi este să păstrăm problema palestiniană pe agenda comunităţii internaţionale. Încercăm, prin folosirea acestor rachete artizanale, să tragem un semnal de alarmă în direcţia comunităţii internaţionale, că încă mai sunt palestinieni care trăiesc sub ocupaţie. Dar răspunsul lumii este că Hamas este o organizaţie teroristă, pentru că terorizează populaţia civilă din Israel. Nu, cei care terorizează oameni, şi asta se vede zilnic, sunt israelienii cu agresiunea lor, cu numeroasele crime şi arestări pe care le fac zilnic.

Noi nu folosim arme letale. Noi doar trimitem un fel de artificii ca să atragem atenţia lumii că este ceva important aici care merită atenţie. Şi, de aceea, rachetele noastre nu ucid. Sunt doar semnale prin care spunem şi israelienilor că, dacă într-o zi nu puneţi capăt ocupaţiei, o să suferiţi la fel de mult cum suferim noi acum.

O să sângeraţi într-o zi aşa cum sângerăm noi mereu. Israelienii ar trebui să răspundă pentru crimele lor de război şi curtea internaţională pentru crime de război ar trebui să îi aresteze pe cei mai mulţi dintre aceşti generali. 

Interviul integral cu Ahmad Yousef, dar şi alte materiale filmate în Fâşia Gaza şi Israel, vor fi prezentate sâmbătă de la 22.30, la emisiunea Paşaport diplomatic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri