EXODUL. Austria își închide din nou granițele

Data publicării:
imigranti refugiati germania getty

Sute de oameni din Austria, Germania şi Slovacia s-au întâlnit la frontiera ungaro-austriacă pentru a-i prelua pe imigranţi. Unii dintre refugiaţi au fost luaţi din Budapesta.

Patru copii, soţia mea, mergem la Viena, apoi în Germania. Vă mulţumesc foarte mult”, spun imigranții.

„Aceşti oameni au nevoie de ajutorul nostru, de aceea am venit să-i luăm şi să-i ducem într-o ţară sigură.

Cred că tradiţia în Europa înseamnă toleranţă, drepturile omului, bună guvernare şi cred că toţi aceşti oameni care fug de război, care fug de teroare, au dreptul la un cămin sigur”, spun și voluntarii.

Aceștia i-au lăsat pe imigranţi să treacă pe jos graniţa dintre Ungaria şi Austria pentru a nu fi acuzaţi de trafic de persoane.

Mulţi dintre ei nu au ales situaţia din ţările lor. Şi eu am fost ajutată în timp ce locuiam în Cehoslovacia comunistă, în 1988, mulţi oameni au sărit în ajutorul meu”, spune un voluntar.

În timp ce mii de oameni continuă să se îndrepte în fiecare zi către Europa, un afgan aflat deja în Ungaria îi sfătuieşte pe posibilii imigranţi să nu plece pe acest drum, deoarece este foarte periculos.

Hamed Abeid-Ullah, refugiat din Afganistan: Cred că poţi să fi omorât pe drum. Sunt multe păduri, rişti să fii mâncat de animale, sunt mulţi hoţi care pot să te omoare. Se poate întâmpla orice. Le transmit că este mai bine să stai în propria ţară.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat pentru postul public austriac ORF că atât timp cât Berlinul şi Viena nu vor spune că nu mai acceptă refugiaţi, aceştia vor continua să vină. La rândul lor, oficialii din Bavaria spun că rămân rapid fără locuri în care să găzduiască azilanţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri