Expediție în Antarctica. Prințul Harry participă la un marș caritabil

Data publicării:
harry antarctica

Expediţia este gândită ca o competiţie la care participă mai multe echipe de veterani de război. Concurenţii vor avea de parcurs 320 de kilometri în condiţii extreme, cu temperaturi care pot scădea şi până la minus 40 de grade. Competiţia va fi câştigată de echipa care va atinge prima cel mai sudic punct. În echipa Prinţului Harry se află patru militari britanici, toţi răniţi pe câmpul de luptă din Afganistan.

„Mulţi dintre ei sunt un exemplu pentru noi toţi. Îi admir atât de mult, sunt extraordinari. Şi eu, şi William ne-am amintit de vizitele pe care le-am făcut, iar tata vă poate spune că am suferit. Da, este frumos să vezi cât de mult sprijin primim și de acasă”, a spus prințul Harry.

Cursa va începe săptămâna viitoare, la 29 noiembrie, după ce toţi participanţii s-au acomodat cu temperaturile de la Polul Sud. Expediţia va dura 16 zile. Participanţii vor parcurge 20 de kilometri pe zi şi vor trage după ei sănii cu o încărcătură de aproximativ 70 de kilograme.

Prinţul Harry nu este la prima experienţă de acest fel. Acum doi ai ani, el a însoţit, timp de patru zile, o expediţie similară la Polul Nord, dar a fost nevoit să se întoarcă la Londra, unde avea loc nunta fratelui său, Prinţul William.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri