Experiența unei tinere de 21 de ani, perfect sănătoasă, pe care coronavirusul a adus-o în pragul morții: „Mi-a atacat toate organele”

Data actualizării: Data publicării:
Lily Burns
FOTO: Facebook/ Lily Burns

O tânără de 21 de ani, care a luptat cu coronavirusul mai multe săptămâni în spital și a stat șapte zile la Terapie Intensivă, spune că a fost convinsă în tot acest timp că va muri.

Lily Burns, in Soția, care nu a suferit niciodată de vreo boală, a ajuns la spital pentru că suspecta că are o infecție la rinichi. Starea ei de sănătate s-a deteriorat accelerat și a fost diagnosticată cu Covid-19, relatează BBC NEWS.

Ea a spus că participa la o cursă în sprijinul Serviciului Naţional pentru Sănătate când a început să se simtă rău.

Am ajuns acasă şi tot mă simțeam rău. M-am dus la un cabinet medical și acolo m-au suspectat de o infecţie la rinichi. Singurul simptom de coronavirus era febra. Din cauza riscului de a lua coronavirus, m-au sfătuit să nu merg la spital și m-au trimis acasă, recomandându-mi să merg la camera de gardă dacă situaţia se agravează”, povestește tânăra.

Starea ei s-a agravat, așa că a ajuns la urgențe.

A fost testată şi pentru coronavirus, dar rezultatul iniţial a ieşit negativ. Mai optimistă, s-a transferat la Spitalul Raigmore, unde al doilea test a confirmat infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

A început să-mi fie teamă. COVID-19 mi-a atacat toate organele interne - inima, ficatul, rinichii. Au încercat să-mi administreze oxigen pe căile respiratorii, dar pentru că aveam nevoie de cantităţi atât de mari au fost nevoiţi să mă sedeze. Am stat aşa şapte zile. Singurul lucru pe care mi-l amintesc este ieşirea din ambulanţă. M-au dus într-o cameră cu aproximativ 8-10 medici. A fost destul de copleşitor pentru mine. Şi înspăimântător”, povestește tânăra.

După ce a început să se recupereze, Lily şi-a putut suna familia. „Cred că a fost o experienţă traumatizantă pentru ei”, a spus tânăra care s-a întors între timp acasă. „Sunt foarte emoţionată. Prietenii mi-au adus cadouri, dar, evident, nu se pot apropia de mine şi este foarte greu."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lily le-a mulţumit medicilor într-o postare pe Facebook: „Trebuie să profit de această ocazie pentru a mulţumi unităţii de terapie intensivă din Raigmore, căreia îi datorez efectiv viaţa. Profesionalismul lor, sprijinul oferit şi modul în care mă făceau să râd, totul a fost la cel mai înalt nivel! Sunt nişte adevăraţi eroi!”

De asemenea, tânăra îi sfătuieşte pe toţi să respecte măsurile şi să se protejeze de coronavirus. „Nu i-aş dori nimănui să treacă prin aceleaşi chinuri.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...