Experţi ruşi: Avionul prăbuşit în Egipt s-a dezintegrat în zbor

Data publicării:
avion egipt

O delegaţie a agenţiei ruse pentru aviaţie a mers la locul prăbuşirii aeronavei MetroJet şi, pe baza unei prime evaluări, a tras concluzia că aparatul de zbor s-a dezmembrat cu mult înainte de a atinge solul.

Locul prăbuşirii se întinde pe o suprafaţă foarte mare, peste 20 de kilometri pătraţi. Toate dovezile indică până acum că avionul s-a rupt în aer la o altitudine foarte mare”, a spus Alexander Neradko, director al Agenţiei ruse pentru Aviaţie.

Specialiştii s-au ferit să vină cu o ipoteză în privinţa cauzelor tragediei. Preşedintele Egiptului a încercat să tempereze speculaţiile şi a îndemnat la răbdare, până la prezentarea concluziilor anchetei oficiale. „În astfel de circumstanţe este foarte important să ne abţinem de la comentariile legate de cauze. Sunt chestiuni foarte delicate şi complexe care necesită atenţie sporită şi investigaţii amănunţite, care ar putea dura câteva luni”, a spus Abdel Fattah al-Sisi, preşedintele Egiptului.

Dezastrul aviatic i-a şocat pe ruşi. La Sankt Petersburg, locul de unde erau cele mai multe victime, dar şi la Moscova, oamenii au ieşit în stradă şi au aprins lumânări în memoria celor decedaţi.

Compania MetroJet, care opera cursa charter între Sharm-el-Sheikh şi Sankt Petersburg, este verificată de autorităţile ruse pentru posibile încălcări ale normelor pentru siguranţa zborurilor. Toate avioanele flotei sale de acelaşi tip cu cel prăbuşit, adică Airbus A-321, au fost consemnate la sol şi vor fi verificate.  

Citiți și: 

Zi de doliu naţional în Rusia, după prăbuşirea avionului cu 224 de oameni la bord

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri