Explicația neobișnuită a lui Elon Musk pentru mesajul în care îl numește „pedofil” pe un scafandru britanic

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk vorbește la microfon
Foto: Getty Images

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a spus că nu a intenționat să-l acuze pe scafandrul britanic că este pedofil atunci când l-a numit „pedo”, într-un mesaj pe Twitter.

Vern Unsworth, în vârstă de 64 de ani, care a ajutat la salvarea celor 12 băieți din peștera scufundată din Thailanda, în 2018, l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru defăimare.

În documentele de la tribunal reiese că avocatul lui Elon Musk a argumentat că în Africa de Sud, locul unde șeful Tesla a crescut, „pedo” este deseori folosit pentru a descrie „un bărbat bătrân ciudat”.

Este folosit pentru a insulat aspectul fizic și comportamentul unei persoane, nu să acuze o persoană de acte de pedofilie. A fost un răspuns la interviul pe care l-a dat pentru CNN în care m-a insultat”, a spus Elon Musk, potrivit documentelor tribunalelor.

Procesul de defăimare este programat pentru 2 decembrie.

Cum a început scandalul

Scandalul a început în vara 2018, în data de 15 iulie, atunci când Vernon Unsworth, un scafandru britanic stabilit în Thailanda, s-a implicat în salvarea celor 12 băieți blocați de inundații într-o peșteră, alături de antrenorul lor de fotbal. Elon Musk a auzit de drama din Thailanda și a construit un mini-submarin, pe care l-a transportat personal la locul dramei.

Unsworth, însă, nu a fost impresionat de eforturile miliardarului și a declarat pentru CNN că submarinul nu este practic și că gestul este un truc de marketing. Musk a văzut declarațiile scafandrului britanic și, drept răspuns, l-a descris drept „pedo guy” pe Twitter.

Musk și-a cerut scuze în vară, după ce a fost dur criticat în presă pentru comentariul făcut pe Twitter. Însă într-un schimb de mailuri cu reporterii BuzzFeed News, în data de 30 august, acesta le-a cerut să „nu mai apere violatori de copii”.

Vernon Unsworth, în schimb, a negat acuzațiile.

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri