Explozia din Nashville a fost anunțată cu 15 minute înainte printr-o înregistrare audio

Data publicării:
Explozia din Nashville a fost anunțată cu 15 minute întainte printr-o înregistrare audio
Explozia din Nashville a fost anunțată cu 15 minute întainte printr-o înregistrare audio. Sursa: captură CNN

Apar noi detalii legate de explozia puternică din centrul orașului american Nashville. Camerele de supraveghere de pe străzile din zonă au surprins momentul deflagrației. Polițiștii locali au precizat într-o conferință de presă că un mesaj audio anunța că explozia urma să aibă loc, potrivit CNN.

În dimineața de Crăciun, polițștii au răspuns unui apel la 991 privind focuri de armă trase în centrul orașului Nashville.

În timpul cercetărilor ofițerii au găsit o furgonetă din care se auzea o înregistrare care avertiza că o potențială bombă va fi detonată în 15 minute. După ce au auzit asta, ofițerii au decis să evacueze clădirile din apropiere, așa că au început să bată la uși, să facă anunțuri de evacuare, și să transmită prin sistemul de urgență astfel încât toată lumea să fie în siguranță. La scurt timp, furgoneta a explodat”, a spus John Drake, ofițer de poliție, într-o conferință de presă.

De altfel mesajul de avertizare care se auzea din furgoneta apare și pe înregistrarea camerei de supraveghere care a surpins momentul deflagrației.

„Dacă auziți acest mesaj, evacuați zona imediat”, se auzea pe înregistrarea video din furgonetă.

Explozia a fost atât de puternică, încât a fost confundată de martori cu debutul unui cutremur. Potrivit poliției, mai multe clădiri au structura de rezistență afectată de explozie, și tot ce era în preajmă a suferit distrugeri masive.

Oamenii legii mai spun că momentan nu există indicii că în momentul producerii deflagrației în furgonetă s-ar fi aflat cineva. Zona în care avut loc explozia este în continuare închisă, iar echipe ale poliției ajutate de experți FBI continuă cercetările.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri