EXPLOZIA DIN TEXAS. Guvernatorul Rick Perry va cere declararea stării de urgenţă

Data publicării:
texas

Situaţia din fabrica de îngrăşământ chimic din Texas rămâne în continuare foarte instabilă, din cauza numărului mare de substanţe chimice care încă se află la faţa locului. Azotatul de amoniu reacţionează periculos în contact cu apa folosită de pompieri, iar oficialii încearcă acum să estimeze riscurile la care se expun echipele de salvare.

„Zona în care a avut loc incidentul este foarte populată. Un cartier care a fost devastat. Este o situaţie foarte volatilă”, afirmă șeriful Matt Cawthon.

Guvernatorul statului Texas, Rick Perry, a spus că va cere guvernului federal să declare starea de urgenţă, din cauza amplorii distrugerilor.

„A fost cu adevărat un scenariu de coşmar pentru comunitate. Tragedia a lovit aproape fiecare familie, i-a atins practic pe toţi cei din oraş”, spune Rick Perry, guvernatorul statului Texas.

Explozia foarte puternică a distrus complet un cartier cu 80 de case şi s-a simţit la zeci de kilometri depărtare. Seismografele au înregistrat deflagraţia ca pe un cutremur de magnitudine 2.1, iar primarul a comparat explozia cu detonarea unei bombe atomice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri