Sari la conținut

Explozie la Ankara | Mărturia unei românce

Totodată, Ifet Tosun a precizat că imediat după incident, Guvernul a interzis presei turce să relateze despre atac, însă anumite informații au fost totuși transmise de televiziunile turce. Astfel, presa turcă a anunțat că au avut loc două explozii și că gruparea teroristă Al Nusra ar fi responsabilă de atac.

Eram acasă și am auzit explozia. Inițial am crezut că este vorba de un cutremur. S-au zdruncinat efectiv ferestrele. După aceea am auzit și sirenele. De la balconul nostru s-au văzut focul și fumul și foarte multe sirene care se îndreptau spre locul faptei. Guvernul nostru a dat interzicere temporară de transmisie de la locul faptei. Dar, televiziunile noastre spun câteva ceva. Prefectul Ankarei a spus că sunt cinci morți și zece răniți. Unele televiziuni au spus că gruparea teroristă Al Nusra este responsabilă”, a povestit Ifet Tosun.

De asemenea, românca a precizat că s-a auzit o singură explozie și că ar fi fost vorba de un atac cu mașină-capcană care a explodat în momentul în care trecea un autobuz cu militari.

Strada este una principală, foarte aproape de centrul Ankarei. Este o arteră principală, foarte bine păzite. Fiind o cazarmă militară se intră foarte greu. Se crede că e vorba de un camion plin cu exploziv, care a explodat fix în momentul trecerii vehicolului cu militari. Au fost două explozii una după alta. Dar eu am auzit o singură explozie”, a spus lectorul universitar.

Referitor la numărul de victime, Ifet Tosun a declarat că bilnațul inițial este unul standard anunțat de autoritățile turce pentru nu a provoca panică.

Din păcate la noi în Turcia numărul crește, dar ca să nu aibă lumea un șoc, cifrele sunt mai mici și pe urmaă cresc. Oricum e vorba de un autobuz cu militari, care are vreo 40 de militari”, a precizat românca.

O explozie puternică a avut loc, miercuri seara, în centrul Ankarei. Guvernatorul Ankarei a confirmat că sunt 11 morți și că a fost vorba de un atac cu mașină-capcană.