Explozie la bordul unui submarin militar indian

Data publicării:
submarin 1

„Cauza exploziei este necunoscută”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Narendra Kumar Vispute, adăugând că echipele de salvatori căutau 18 persoane care se aflau la bordul acestui submarin cu propulsie diesel-electrică, modernizat recent.

Postul de televiziune NDTV a difuzat imagini neclare cu o explozie puternică, puţin după miezul nopţii, în care se văd flăcări deasupra şantierului naval, informează Mediafax.

Mai mulți scafandri au fost trimişi să caute persoanele care lipseau la apel, după stingerea focului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Nu înregistrăm victime confirmate, pentru moment”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

INS Sindhu Rakshak, care tocmai fusese renovat şi modernizat de Rusia, s-a scufundat parţial, „doar o porţiune (a navei, n.r.) fiind vizibilă la suprafaţă”, se arată într-un comunicat al armatei.

Submarinul a fost vândut de Rusia în 1997 şi nu este dotat cu echipamentele cele mai moderne cu care sunt prevăzute navele moderne, a declarat pentru AFP Rahul Bedi, un expert în domeniul apărării la revista de specialitate Jane's.

Aceste tipuri de nave „nu au ieşire de siguranţă în caz de accident, spre deosebire de submarinele moderne”, a declarat el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri