Explozie la o bază militară din Turcia: zeci de răniți și dispăruți

Data publicării:
drapel turcia

Cel puţin 25 de soldaţi turci au fost răniţi şi şapte sunt daţi dispăruţi vineri după explozia „accidentală” a unui proiectil de artilerie la o bază militară din sud-estul Turciei, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

steag turcia flickr
Incidentul s-a produs în timpul unui trageri cu armament greu.

Ministerul turc al Apărării a explicat într-un comunicat că accidentul s-a produs în timpul unui trageri cu armament greu la baza militară Süngü Tepe, în provincia Hakkari, aproape de frontierele cu Irakul şi Iranul.

În total, 25 de militari au fost internaţi pentru răni a căror gravitate nu a fost precizată iar autorităţile încearcă să localizeze şapte soldaţi dispăruţi, a indicat ministerul, care a adăugat că a fost deschisă o anchetă.

Guvernoratul Hakkari a precizat într-un comunicat că o muniţie defectă a explodat la un tir de artilerie.

Nu este clar pentru moment dacă această explozie s-a produs în cadrul unei misiuni de luptă sau în timpul unui exerciţiu, notează AFP.

Sud-estul Turciei cu majoritate kurdă este zguduit de mai mulţi ani de lupte violente între armata turcă şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare considerată teroristă de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Turcia bombardează regulat bazele PKK din nordul Irakului.

După un scurt armistiţiu, luptele s-au reluat în 2015, spulberând speranţele unei soluţionări paşnice a acestui conflict care s-a soldat cu peste 40.000 de morţi din 1984.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri