Explozie puternică în Praga. Cel puțin 55 de persoane au fost rănite

Data publicării:
praga

Explozia a provocat haos şi panică în centrul oraşului Praga, pentru că oamenii nu ştiau ce se întâmplă. Faţada clădirii în care s-a produs deflagraţia s-a prăbuşit, iar suflul a spulberat geamurile chiar şi la Teatrul Naţional Ceh, aflat la câteva sute de metri distanţă. Martorii au povestit anchetatorilor că deflagraţia a fost atât de puternică încât s-a auzit până la doi kilometri distanţă, în cartierele periferice din Praga.

Directorul serviciilor de salvare, Zdenek Schwarz, a declarat că este posibil ca trei sau patru persoane să fi murit în explozie.

„Câini special antrenaţi au marcat un loc în care s-ar putea afla trei sau patru persoane moarte", a declarat Schwarz, citat de site-ul novinky.com.

„A fost o explozie incredibil de puternică. Am crezut că se va prăbuşi clădirea peste mine. M-am uitat pe fereastră şi am văzut un nor uriaş şi, peste tot, numai praf. Probabil gazul a fost de vină, dar nu ştiu nimic altceva”, spune un martor.

Mai multe maşini parcate pe trotuar au fost, de asemenea, distruse. Ca măsură de precuţie, străzile din apropiere au fost închise, iar cafenelele, magazinele, dar şi apartamentele din zonă, evacuate de teama unei noi explozii. În clădirea în care s-a produs deflagraţia se află birourile Asociaţiei Transportatorilor Aeriene, dar şi o galerie de artă. Din fericire, la acea oră, în interior nu erau decât 15 persoane, care au fost scoase de echipele de intervenţie.  

Încă nu se cunosc cauzele care au dus la producerea exploziei. Din primele informații reiese că ar fi vorba de o acumulare de gaze. 

Străzile au fost închise, iar cafenele și magazinele au fost evacuate, de teama unei noi explozii. Martorii spun că deflagrația a fost atât de puternică, încât s-a auzit până la doi kilometri. Suflul exploziei a distrus geamurile clădirilor din apropiere, inclusiv pe cele ale Teatrului Național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri