Explozii puternice urmate de focuri de armă în Kabul, în apropierea „zonei verzi”

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști și militari afgani pe stradă.
O explozie puternică a avut loc în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea „zonei verzi”. Foto: Profimedia

Cel puțin două explozii puternice au avut loc, marți, în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea „zonei verzi” fortificate, a orașului, zonă care găzduiește clădiri guvernamentale și ambasade străine. Deflagrațiile a fost urmată de focuri de armă, au declarat oficialii poliției, citați de Reuters.

ACTUALIZARE 21:20 - O a doua explozie puternică, urmată de focuri de armă automată, a fost auzită marţi seara în capitala afgană Kabul, la aproximativ două ore după o deflagraţie foarte puternică produsă în apropiere de locuinţa ministrului afgan al Apărării, în centrul capitalei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mai multe explozii de intensitate mai mică au fost de asemenea auzite în centrul capitalei Kabul după această a doua explozie, a cărei origine nu este deocamdată cunoscută.


Știrea inițială:

Un înalt oficial de securitate a declarat că explozia pare să fi fost cauzată de o mașină-capcană și că ținta aparentă era reședința unui membru al parlamentului.

După explozie, doi bărbați înarmați se aflau încă în zonă și s-au angajat într-un schimb de focuri cu forțele de securitate afgane, a spus oficialul.

Spitalul de Urgență al orașului a declarat într-un tweet că a primit până acum șase persoane rănite în atac.

Niciun grup militant nu a revendicat atacul până la această oră.

Ciocnirile dintre forțele afgane și talibani s-au intensificat în toată țara, grupul de insurgenți obținând controlul asupra punctelor de control, posturilor comerciale și proiectelor de infrastructură.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri