Explozie uriaşă la o piaţă de artificii din Mexic

Data publicării:
explozie mexic

Cel puţin 29 de oameni au murit şi alţi 70 au fost răniţi în Mexic, după ce un incendiu a distrus o piaţă în care se vindeau artificii. 300 de tone de materiale pirotehnice erau în zona comercială în momentul exploziei. Este pentru a treia oară în ultimii zece ani când această piaţă este distrusă de artificii care iau foc.

Imaginile par surprinse într-o zonă de război: explozii care păreau că nu se mai opresc şi o coloană groasă de fum negru care a acoperit zona din jurul pieţei.

Eram în baie când am auzit o explozie la o tarabă de la capăt de rând, apoi o serie de explozii au urmat una după alta, iar oamenii au început să cadă. Au început să o ia la fugă şi mulţi oameni cădeau. Bucăţi de ciment şi cărămidă au început să cadă pe străzi”, a povestit un martor.

Piaţa de artificii se află la 30 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico şi este foarte populară. 300 de tone de materiale pirotehnice se aflau acolo. Autorităţile spun că nu se ştie deocamdată de la ce a pornit incendiul.

Primul lucru pe care a trebuit să-l facem este să stingem incendiul, care a fost foarte grav. Cum se poate vedea, a fost distrusă aproape toată piaţa”, a spus oficialul mexican Gabriel Duran Maldonado.

13 copii au suferit arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului şi vor fi duşi în Statele Unite pentru îngrijiri medicale. Piaţa de artificii din Tultepec nu este la primul incident de acest fel. Explozii similare au avut loc în 2005 şi 2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri