Explozii devastatoare în Taiwan în urma unor scurgeri de gaze: 25 de morţi

Data publicării:
explozii taiwan


Timp de câteva minute, a părut că se dezlănţuise războiul pe străzile oraşului din sudul Taiwanului. Conductele de gaze din subteran au explodat rând pe rând, stradă după stradă.

„Peste tot în jur erau numai flăcări. Parcă ardea tot cerul. În doar câteva minute, am auzit explozie după explozie, nici nu mai ştiai unde şi ce explodează”, a spus un pompier.

Pavajul făcut bucăţi de forţa deflagraţiilor a cedat şi s-a prabuşit. Odată cu el, sute de maşini şi copaci. În primul moment, localnicii debusolaţi au crezut că s-a produs un cutremur uriaş.

Pompierii au suferit pierderi grele în lupta cu flăcările înalte cât un bloc. Mulţi militari au fost răniţi de suflul exploziilor, iar maşinile lor s-au prăbuşit în craterele produse de deflagraţii, laolaltă cu vehicule în mers sau parcate.

Drumul a fost distrus pe 11 kilometri. O explozie a aruncat în aer ditamai camionul, care apoi s-a prăbuşit la pământ. Vă puteţi imagina ce s-a întâmplat cu şoferul. Am încercat să ne îndepărtăm, dar câţiva dintre noi nu au mai apucat să fugă. Am pierdut şapte colegi”, a povestit pompierul.

Abia la venirea zorilor, locuitorii şi echipele de intervenţie au văzut amploarea dezastrului. Străzile erau transformate în şanţuri enorme, pline cu moloz, maşini aruncate ca nişte jucării stricate, copaci retezaţi de forţa exploziilor. Cum vehiculele de intervenţie nu puteau trece de resturi, autorităţile au trimis drone să filmeze din aer zona afectată. Altfel, nu ar fi ştiut unde trebuie să trimită echipe să salveze oameni prinşi între bucăţi de pavaj şi maşini aruncate de-a valma. Peste o mie de persoane au fost evacuate din locuinţele devenite nesigure, iar armata a trimis în zonă 1.400 de militari, pentru a ajuta autorităţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri