Familia unei gravide aflate în moarte cerebrală încearcă să obţină dreptul de a o deconecta de la aparate

Data publicării:
marlise-munoz094936-1

Marlise Munoz, alături de soţul ei şi de primul lor copil / Foto: Facebook

Soţul femeii însărcinate, aflată în moarte cerebrală de şapte săptămâni, a înaintat o solicitare de urgenţă unui tribunal din Texas, pentru ca aceasta să fie deconectată de la aparate. Bărbatul spune că soţia sa, care era paramedic, respingea ideea menţinerii artificiale în viaţă şi că, în aceste condiţii, dorinţa ei nu trebuie desconsiderată doar pentru că poartă un copil în pântece.

Cazul lui Marlise Munoz a provocat o dezbatere încinsă asupra legii care interzice deconectarea de la aparate a gravidelor, lege care este în vigoare în 30 de state din America. Unii specialişti în drept îi dau dreptate soţului femeii.

„Dacă este în moarte cerebrală, este deja moartă aşa că nu poţi vorbi despre faptul că o laşi să moară. Dar, poate el să ceară să fie deconectată? Eu zic că are dreptul”, este opinia profesorului de drept Thomas Mayo.

Marlise Munoz este însărcinată în 21 de săptămâni cu cel de-al doilea copil, dar doctorii nu pot da nicio garanţie că fetusul va supravieţui. Tânăra este în moarte cerebrală de la sfârşitul lunii noiembrie, iar tragedia a fost provocată de un cheag de sânge la plămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri