Fapta oribilă pentru care doi români erau căutați de peste un an în Elveția. Unde se ascundeau tinerii

Data publicării:
Poliție Elveția
FOTO: Guliver/ Getty Images

Doi tineri din Bistriţa-Năsăud, bănuiţi că, alături de un altul, au omorât în Elveţia un bărbat după ce au furat bani din casa acestuia, au fost arestaţi. Tinerii sunt bănuiţi că au bătut bărbatul de 62 de ani şi l-au legat la gură cu o haină, ceea ce a dus la decesul acestuia.

Potrivit IGPR, doi tineri din Bistriţa-Năsăud, bănuiţi de omor şi tâlhărie calificate, fapte comise în Elveţia, au fost identificaţi şi prinşi de poliţişti, ca urmare a unui complex de măsuri, desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Începând cu data de 4 iulie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, fac cercetări într-un dosar penal de omor şi tâlhărie calificate, la cererea autorităţilor din Elveţia.

Trei cetăţeni români sunt bănuiţi de comiterea faptelor.

Unul dintre aceştia a fost identificat şi arestat preventiv de către autorităţile din Elveţia, iar ceilalţi doi au fost identificaţi şi prinşi de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre o persoană de 23 de ani, din localitatea Figa şi o persoană de 25 de ani, din Pinticu.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, toate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi au ridicat mai multe obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Fapta comisă în Elveția de tinerii din România

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, la data de 4 martie 2018, cei trei ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat de 62 de ani, rezident în Elveţia, de unde ar fi sustras 47.700 de CHF. Întrucât bărbatul se afla în locuinţă, l-ar fi bătut şi legat la gură cu o haină, fapte care ulterior au condus la decesul acestuia.

Procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar, la data de 30 septembrie a.c., au fost prezentaţi instanţei, care a dispus faţă de cei doi măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În prezent, tinerii se află în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar cercetările sunt continuate în colaborare cu autorităţile din Elveţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri