Faptele horror ale unui electrician criminal și necrofil. Noi descoperiri în cazul care a oripilat Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
david fuller in tinerete langa o bicicletă
Cazul lui David Fuller, un electrician criminal și necrofil, a îngrozit Marea Britanie Foto: Profimedia Images

Timp de 34 de ani, unul dintre cei mai prolifici infractori sexuali din Marea Britanie a crezut că a scăpat basma curată. David Fuller, un electrician din Marea Britanie, pare un personaj desprins dintr-un film horror, însă din păcate, povestea sa este adevărată și a îngrozit o țară întreagă.

Bărbatul a ucis cu bestialitate două femei în tinerețe, apoi ani de zile a abuzat sexual zeci de cadavre în morgile spitalelor unde a lucrat. Mai mult, el s-a filmat în timp ce profana cadavre, inclusiv al unei fetițe de 9 ani și al unei femei de 100 de ani. Acum, individul, condamnat anul trecut la închisoare pe viață, tocmai ce a fost pus sub acuzare pentru alte 16 infracțiuni sexuale, relatează Sky News

David Fuller a fost condamnat pe viață pentru uciderea, în 1987, a lui Wendy Knell și a Carolinei Pierce în Tunbridge Wells, Kent. Erau două tinere în vârstă de 25, respectiv 20 de ani, pe care le-a strangulat și le-a agresat sexual după ce a pătruns în locuințele lor. Wendy Knell a fost descoperită agresată sexual și bătută până la moarte în apartamentul ei din Tunbridge Wells, Kent, în iunie 1987. Iubitul ei i-a găsit trupul gol în apartament. Cinci luni mai târziu, Caroline Pierce, în vârstă de 20 de ani, a dispărut din apartamentul ei din Grosvenor Park, situat în apropiere, pentru ca, după câteva săptămâni, cadavrul ei să fie găsit la aproape 65 de kilometri depărtare, în Romney Marsh. Ambele femei fuseseră violate după moarte, a declarat poliția.

Electricianul a fost arestat abia în decembrie 2020, după ce grație noii tehnologii ADN, probele au condus către el. Abia atunci detectivii au descoperit adevărata oroare a celorlalte infracțiuni sexuale ale sale. Timp de 12 ani, bărbatul își făcuse de cap în morgile a două spitale în care lucrase.

Acum în vârstă de 68 de ani, el a pledat vinovat pentru infracțiuni sexuale comise în cazul a 78 de femei decedate aflate în morgile celor două spitale. Faptele s-au petrecut între 2008 și 2020.

Anchetatorii au găsit însă dovezi care arată că a fost vorba de și mai multe victime în morgi, 101 în total, astfel că Fuller a fost pus sub acuzare pentru noi infracțiuni în legătură cu cele 23 de victime rămase, a anunțat marți poliția din Kent. Treisprezece dintre cele 23 de noi victime depistate - toate femei adulte - au fost identificate în mod oficial, dar poliția nu a reușit identificarea în cazul a 10 femei.

Un „jurnal al desfrâului”

Fuller își folosea cardul de acces pentru a intra în morga spitalului și a penetra sexual cadavrele femeilor care muriseră în accidente, în saloane sau în sălile de operații. Cameraman amator pasionat, el s-a fotografiat și s-a filmat în timpul actelor sexuale. Și-a arhivat apoi imaginile în ceea ce un anchetator a numit „jurnalul său de desfrâu”.

Poliția a găsit la percheziții nu mai puțin de 14 milioane de imagini și patru milioane de videoclipuri. A avut nevoie de luni de zile pentru a le sorta. Erau 100 de hard disk-uri, 2.200 de dischete, 30 de cartele sim și telefoane mobile, 1.300 de CD-uri și DVD-uri și 34.000 de printuri fotografice, diapozitive, negative și role de film. Fuller etichetase hard disk-urile cu numele unor victime și păstrase, de asemenea, un caiet în care a notat numele acestora. 

Liniștit și apreciat de colegii săi, Fuller avea acces nesupravegheat la morgă. El a profanat cadavrele într-o secțiune a sălii de autopsie care nu era acoperită de camerele de supraveghere. De asemenea, lucra în ture de noapte, ceea ce îi permitea să fie singur în zonă cel puțin trei ore pe zi.

Poliția din Kent a fost nevoită să recurgă la peste 300 de agenți pentru a le da cumplitele vești rudelor celor decedați.

Fuller, care are un fiu și o fiică, iar în momentul în care a fost prins era la a treia căsătorie, a recunoscut inițial atacurile din spital, dar a negat cele două crime. Ulterior, în timpul procesului, a admis că el a fost autorul.

Inspectorul șef al poliției din Kent a spus că pe parcursul anchetei, Fuller a demonstrat doar o capacitate de autocompătimire și nu a arătat nici măcar o urmă de remușcare pentru numeroasele sale victime și pentru crimele sale abominabile.

A fost condamnat pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

David Fuller, autorul unei duble crime și un necrofil dovedit Foto: Profimedia Images
David Fuller, autorul unei duble crime și un necrofil dovedit Foto: Profimedia Images

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri