Fast-food american în Fâşia Gaza. Produsele vin din Egipt şi ajung prin kilometri de tuneluri

Data publicării:
fast

Palestinienii care au reuşit să vadă cum arată lumea din afara Fâşiei Gaza se întorc acasă cu gusturile schimbate. Pentru tinerii din teritoriul autonom, fast-food-ul american este principala atracţie. Drept urmare, cei cu simţul afacerii au înfiinţat o companie de livrări la domiciliu.

„Cei care au călătorit peste graniţă şi au încercat meniurile fast-food şi le-au găsit gustoase, vor acum să le aibă şi în Gaza. Alţii n-au călătorit niciodată afară, dar toată viaţa lor au auzit despre aşa ceva sau au văzut reclame cu astfel de produse şi vor să guste şi ei”, spune Mohammad Al Madani, managerul companiei de livrare.

Dar să livrezi mâncare americană în Fâşia Gaza nu este atât de simplu ca în Occident. Teritoriul palestinian este sub blocada armatei israeliene. Iar ca să evite controalele şi şicanele militarilor, cei care aduc produsele fast-food trec prin nişte tuneluri, săpate sub graniţă.

„Facem comanda la un restaurant din Egipt, cu o zi înainte. Le trimitem apoi o maşină a unei companii egiptene de taxietre. Taximetriştii preiau comanda o plătesc şi o aduc la graniţă, de unde e preluată de echipa noastră din tunel”, explică Khalil Al Frangi, patronul companiei de livrare.

Militanţii Hamas, care controlează Fâşia Gaza, ştiu de tot acest trafic, dar îl tolerează, chiar dacă public mişcarea islamistă condamnă orice fel de influenţă occidentală şi mai ales americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri