Favoritul alegerilor prezidenţiale din Brazilia a fost înjunghiat

Data actualizării: Data publicării:
Jair Bolsonaro

Favoritul primului tur al prezidențialelor din Brazilia, Jair Bolsonaro, a fost înjunghiat grav în timpul unui miting electoral.  Candidatul extremei-drepte era purtat pe umeri de susținători, când un bărbat s-a apropiat și l-a rănit în abdoment cu un cuțit. Atenție, sunt imagini ce vă pot afecta emoțional:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Politicianul a fost operat de urgență și este acum în stare stabilă, spun medicii.

Atacatorul a fost scos cu greu de polițiști din mijlocul mulțimii care voia să-l linșeze. Fost membru al unui mic partid de stânga, bărbatul a declarat că a comis fapta la ordinul lui Dumnezeu. Se numește Adélio Bispo de Oliveira și are 40 de ani. Poliția militară a dat publicității o fotografie cu el:

agresor brazilia
Adélio Bispo de Oliveira

După atac, fiul politicianului a anunțat inițial că tatăl său are o rană superficială, dar după două ore a scris pe Twitter că situația este mai gravă decât se credea. „A pierdut mult sânge, a ajuns la spital cu tensiunea 10/3, aproape mort. Acum pare să se fi stabilizat. Rugați-vă, vă rog!”, a scris fiul lui Bolsonaro. Medicii au anunțat că politicianul are o plagă adâncă în intestine, ce îi pune viața în pericol, și că este în stare „gravă, dar stabilă”.

Politicianul înjunghiat este controversat și a provocat multă indignare în Brazilia cu declarațiile sale rasiste și homofobe. În 2011, declara în „Playboy” că n-ar putea să-și iubească un fiu care ar fi homosexual și ar prefera să-l vadă mort într-un accident. Iar în 2015, a fost amendat după ce a declarat într-un ziar că o parlamentară, Maria da Rosario, este atât de urâtă, că nu merită să fie violată.

Bolsonaro este un admirator al dictaturii militare din Brazilia, din anii 60. Cu toate aceastea, stă cel mai bine în sondaje. Este creditat cu 22% din intenţiile de vot la alegerile care vor avea loc luna viitoare, ceea ce îl face favoritul turului 1. Asta, în cazul în care fostul președinte al Braziliei, Lula da Silva, aflat în prezent în închisoare, nu reușește să obțină dreptul de a candida din nou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri