FBI: Atacatorul din Orlando s-a radicalizat singur. Nu au fost găsite legături cu grupări teroriste din afara SUA

Data publicării:
autoradicalizat

„Din câte ştim până acum, acesta este clar un exemplu de extremism de tip intern, lucru care ne îngrijorează pe toţi de mai multă vreme”, a declarat Barack Obama, preşedintele SUA.

Şi şeful FBI crede că, cel mai probabil, Omar Mateen nu a avut legături cu reţelele teroriste externe, în afară de faptul că a fost inspirat de grupări radicale.

„Există indicii puternice de radicalizare a acestui ucigaş şi o potențială inspirație din activitatea organizațiilor teroriste străine”, a spus James Comey, directorul FBI.

Proprietarul magazinului de unde Omar Mateen şi-a cumpărat armele spune că bărbatul a trecut de toate testele.

L-am văzut, nu pot să vă spun că îl cunosc, v-aş minţi. A fost un client, a cumpărat ceva. Este oribil. Îmi pare rău că a ales magazinul meu. Mi-aş fi dorit să nu aleagă niciun loc”, a spus Ed Henson, proprietar magazin de arme.

Hillary Clinton şi Donald Trump, cei doi candidaţi care se luptă pentru fotoliul de la Casa Albă, au avut reacţii total diferite. Fosta primă doamnă vrea combatarea propagandei jihadiste pe Internet, iar magnatul cere închiderea graniţelor pentru imigranţii care vin din ţări ostile SUA.

Trebuie să facem o treabă mai bună cu interceptarea comunicaţiilor ISIS. Urmărirea şi analizarea mesajelor de pe reţele sociale, identificarea reţelelor jihadiste, dar şi promovarea unor voci credibile care pot oferi o alternativă la radicalizare”, a spus Hillary Clinton, candidat democrat.

Dacă vrem să protejăm calitatea vieţii pentru toţi americanii, femei şi copii, homosexuali şi heterosexuali, evrei şi creştini şi toţi oamenii, trebuie să spunem adevărul despre Islamul radical şi trebuie să o facem acum”, a spus Donald Trump, candidat republican.

320 de oameni petreceau în clubul din Orlando, când Omar Mateen a deschis focul la întâmplare cu o armă de asalt. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri