Femeia alergică la iarnă. Poate muri dacă nu se îmbracă gros

Data publicării:
arianna-kent
Foto: arhivă Arianna Kent

Multe persoane sunt alergice la praf, la polen sau la gluten, însă o tânără de 21 de ani din orașul canadian Edmonton este alergică la iarnă. Mai exact, la frig. Arianna Kent, în vârstă de 21 de ani, trebuie să se îmbrace gros în fiecare sezon friguros, altfel riscă să moară.

arianna-kent
Foto: arhivă Arianna Kent

Arianna Kent suferă de o boală auto-imună, care se manifestă prin urticarie la orice contact cu frigul, apă rece sau schimbări de temperatură.

O ieșire scurtă în aerul rece o poate băga în spital și îi poate cauza o mâncărime pe tot corpul.

În cazul în care starea ei se înrăutățește, ea poate suferi un șoc anafilactic, așa că poartă în permanență o soluție injectabilă numită EpiPen. În cazul în care are nevoie și nu îi este administrat acest medicament, gâtul i se poate umfla și poate muri prin asfixiere, relatează ziarul Metro.

mana-arianna-kent
Foto: arhivă Arianna Kent

Arianna Kent a ajuns deja de trei ori la spital într-o singură lună, însă mulți cunoscuți nu o cred că suferă de această alergie.

„Sunt alergică la frig, dar cel mai greu este când oamenii nu cred că există așa ceva. Chiar și când eram în spital și le explicam că am o alergie la frig, unii specialiști nu știau și mă considerau nebună. Oamenii nu mă cred de obicei și îmi spun: ție ți-e mereu frig, dar asta nu înseamnă că suferi de această alergie”, a spus tânăra.

maini-arianna-kent
Foto: arhivă Arianna Kent

Ea a fost afectată pentru prima oară la vârsta de 14 ani și locuiește într-un oraș în care, iarna, temperaturile pot ajunge până la -40 de grade Celsius. De aceea, în zilele cele mai friguroase nu iese din casă.

Femeia lucrează într-un restaurant și la locul de muncă se îmbracă foarte gros, fiind nevoită să evite aparatele de aer condiționat. De asemenea, când trebuie să meargă în camerele frigorifice reacțiile adverse încep să apară imediat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri