Femeia care aproape a murit din cauza unei despărțiri, după ce a suferit de „sindromul inimii frânte”

Data actualizării: Data publicării:
helen ross

O femeie din Florida, SUA, a fost la un pas de moarte, după ce s-a despărțit de iubitul ei cu care avea o relație de șapte ani. Inima lui Helen Ross, acum în vârstă de 38 de ani, s-a oprit, la scurt timp după ce a pus capăt relației, scrie Metro.

Ross, care lucra ca model, s-a prăbușit la podea în prima zi înapoi la muncă și a fost dusă de urgență la spital, unde medicii au reușit să o resusciteze. Inima femeii se oprise din cauza unei afecțiuni numite „sindromul inimii frânte”, o cardiomiopatie indusă de o formă excesivă de stres.

„Nu auzisem niciodată de sindromul inimii frânte înainte să mi se întâmple asta. Nu am crezut că o despărțire mă poate afecta fizic, până în punctul în care să fiu la un pas de moarte”, a povestit femeia.

Helen avea 26 de ani când s-a despărțit de iubitul ei. Ea s-a mutat în Florida, la îndemnul familiei și prietenilor, pentru a trece peste despărțire mai ușor. Însă în prima sa zi înapoi la muncă, s-a prăbușit la podea, din senin.

Ea povestește că inima i s-a oprit și în timpul nopții petrecute în spital. Medicii i-au explicat că acest sindrom este întâlnit mai des la persoanele în vârstă care își pierd partenerul de viață, însă că este foarte rar în rândul tinerilor.

Acum, Helen Ross are doi copii în vârstă de 6, respectiv 5 ani și spune că a învățat din experiența sa să nu mai depindă atât de mult de un bărbat.

Sindromul inimii frânte este, de fapt, o cardiomiopatie cauzată de stres, din cauza căreia mușchiul cardiac este temporar slăbit, ceea ce poate afecta bătăile inimii. Medicii spun că acest sindrom este asociat de obicei cu experiențe stresante, traumatizante, care vin cu emoții foarte puternice. Persoanele care suferă de acest sindrom pot avea dureri în piept sau probleme cu respirația.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri