Femeia care cheltuit 18 de milioane de euro la faimosul magazin Harrods din Londra, arestată. Ce acuzații grave i se aduc

Data publicării:
Zamira Hajiyeva

O femeie care a cheltuit nu mai puțin de 16 milioane de lire sterline (n.r. 18 milioane de euro) în faimosul magazin Harrods din Londra a fost arestată, cu propunerea de extrădare. Este prima persoană anchetată în Marea Britanie sub Ordinul averilor care nu pot fi explicate (n.r. - Unexplained Wealth Order), scrie BBC.

Zamira Hajiyeva

Zamira Hajiyeva, în vârstă de 55, este soția unui fost bancher condamnat la închisoare pentru 15 ani. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru delapidare de fonduri și se află încarcerat într-o închisoare din Azerbaijan - țara de unde provin amândoi.

Hajiyeva trăia într-o casă de 15 milioane de lire sterline, aflată în apropierea faimosului magazin londonez.

Avocații femeii spun că aceasta nu este vinovată de „fraudă”. Însă, sub Ordinul averilor care nu pot fi explicate, aceasta va fi nevoită să își explice averea.

Autoritățile din capitala Azerbaijanului, Baku, au cerut extrădarea femeii. Aceasta s-a predat, marți, polițiștilor din Marea Britanie. Pe numele ei au fost formulate două capete de acuzare pentru delapidare.

Hajiyeva a plecat din Azerbaijan după ce a fost răpită și are doi copii, care trăiesc și ei în Marea Britanie.

Cererea de eliberare pe cauțiune nu a fost acceptată de instanță și va intra în faza de apel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri