Femeia din Australia care și-a ucis cei opt copii nu va fi judecată

Data publicării:
australia 8 copii ucisi
FOTO: Gulliver/ Getty Images

O femeie, care în decembrie 2014, a ucis opt copii nu va fi judecată pentru că „nu gândea clar” în momentul comiterii faptei.

australia 8 copii ucisi
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Australianca a trecut printr-un episod psihotic în momentul în care și-a înjunghiat cu sânge rece cei patru fii, trei fiice și o nepoată, în decembrie 2014. Este vorba de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, potrivit BBC.

Decizia legală, luată luna trecută, dar făcută publică recent, înseamnă că femeia nu poate fi considerată responsabilă pentru uciderea copiiilor.

Femeie suferă de o formă foarte severă de schizofrenie, iar în momentul atacului credea că este „Aleasă” și că omorând copiii îi apără de demoni. Psihiatrii numesc această afecțiune „Stare delirantă apocaliptică”.

În momentul de față, ea este închisă într-un spital de siguranță maximă din Brisbane. Nu se știe sigur încă dacă va mai fi vreodată eliberată din acest centru.

Cazul a șocat întreaga țară în urmă cu trei ani. Casa în care copiii au fost omorâți a fost demolată și în locul ei a fost amenajat un parc în memoria celor uciși.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri