Femeie arestată în legătură cu isteria acelor de cusut descoperite în căpșune

Data actualizării: Data publicării:
capsune

O femeie a fost arestată în Queensland, Australia, în legătură cu isteria cauzată de acele de cusut descoperite în mai multe pachete cu căpșune, scrie BBC News. Femeia în vârstă de 50 de ani a fost arestată în urma „unei investigați complexe”, a anunțat poliția.

Încă nu este clar ce acuzații i se vor aduce femeii. Autoritățile australiene au lansat o anchetă după ce mai mulți oameni au găsit ace de cusut ascunse în interiorul căpșunelor cumpărate din supermarketuri, în luna septembrie.

Au fost peste 100 de plângeri în legătură cu ace găsite în căpșune. Fermierii au fost nevoiți să arunce tone de fructe de pădure și căpșune, iar supermarketurile au retras de la vânzare toate cutiile cu fructe.

Primul caz a apărut în Queensland, unde un bărbat a ajuns la spital, cu dureri de stomac, după ce a mâncat căpșune. Isteria acelor în fructe a ajuns inclusiv în Noua Zeelandă, dar și în Singapore, unde au fost raportate mai multe astfel de cazuri.

Guvernul australian a reacționat și a ridicat pedeapsa pentru contaminarea fructelor de la 10 la 15 ani de închisoare.

Industria căpșunelor valorează 130 de milioane de dolari australieni în Queensland, iar guvernul a alocat 1 milion de dolari australieni pentru a compensa din pierderile fermierilor. De asemenea, a fost oferită o recompensă de 100.000 de dolari australieni oricui oferă informații care ajută la prinderea persoanei responsabile.

Femeia arestată duminică va apărea luni în fața judecătorilor din Brisbane. Numele ei nu a fost făcut public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri