Fenomenul de care s-au folosit autorităţile din Indonezia pentru a stinge incendiile de pădure care au paralizat ţara

Data publicării:
Indonesia Burning
FOTO: Ulet Ifansasti/Getty Images

Ploaia indusă artificial a rezolvat 90% dintre problemele create de incendiile de vegetație în Indonezia, arată platforma Bloomberg, citată de MEDIAFAX.

Autoritățile au răspândit 200 de tone de săruri pentru a crea ploi artificiale în Indonezia. Decizia a venit pe fondul acțiunilor orientate spre eliminarea riscului în zonele afectate de incendii de vegetație în arhipelag.

Numărul zonelor în care se mai semnalau incendii a scăzut la 136, de la nu mai puțin de 1.374, cu mai puțin de o săptămână mai devreme, a afirmat ministrul Pădurilor și al Mediului din Indonezia.

Cifrele oficiale arată că au fost folosite nu mai puțin de 200.000 de kilograme de săruri și 317 milioane de litri de apă pentru a face față incendiilor care au afectat țara.

Cea mai mare parte a incendiilor sunt cauzate de fermieri care încearcă să își curețe terenurile pentru a-și pregăti pământul în vederea recoltelor viitoare. Autoritățile indoneziene au încercat să elimine această practică în ultimii ani.

Incendiile au afectat traficul aerian și au dus la închiderea școlilor. Efectele au fost resimțite și în alte țări din zonă ca Malaezia sau Singapore. În urmă cu o săptămână, cerul Indoneziei s-a înroşit accentuat, dând impresia că peisajul era unul marţian, tot din cauza incendiilor de pădure. 

Fotografiile postate pe Facebook au fost redistribuite de 34 000 de ori. „Nu, nu e o fotografie de pe Marte, este Indonezia”, a postat un alt utilizator de Twitter împreună cu o fotografie care arată aburul dens şi roşu prin care se poate distinge o stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri