Fenomenul #JeSuisCharlie. Milioane de mesaje de solidaritate pe internet

Data publicării:
charlie je-1

Mesajul de solidaritate "Je suis Charlie" a împânzit mediul virtual.

Pe reţelele de socializare s au creat pagini la care s-au alăturat mii şi mii de oameni, iar cea mai accesată dintre ele are aproximativ 250.000 de fani. Pe Facebook şi Twitter are loc o mişcare de solidaritate fără precedent. Și tot pe reţelele de socializare lumea s-a mobilizat pentru marşul de aseară. Sanda Veber, o româncă stabilită în Paris, ne-a transmis imagini de la mitingul de aseară.

În semn de solidaritate şi cei de la Google au postat pe pagina în franceză a site-ului lor, google.fr mesajul de solidaritate "Je suis Charlie".

Şi continuă să pregătească proteste. Un telespectator Digi24 din Franţa ne-a trimis link-ul paginii pe care se organizează acest eveniment în 10 ianuarie, de la ora 15, ora Franţei. Peste 53.000 de oameni au confirmat participarea la prostest.

De altfel, mesaje de solidaritate au fost transmise din toată lumea.

Statisticile arată că, în fiecare minut, peste 4.000 de utilizatori de Twitter scriu despre atac. În cele mai multe mesaje, oamenii vorbesc despre libertatea presei şi libertatea de exprimare. Atentatul terorist a avut ecou puternic şi pe Facebook. Sute de mii de utilizatori din întreaga lume și-au schimbat poza de profil şi s-au alăturat comunităţilor virtuale create după acest atac.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri